Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

20.7.2012 13:06

Renault puhaltaa henkeä Espaceen

Nykyinen Espace tila-auto on ollut markkinoilla jo vuodesta 2003 lähtien ja se jatkaa edelleen kohti tulevaisuutta.

Renault on viime aikoina keskittynyt volyymimalliensa uudistamiseen ja täysin uuteen Clioon, joten neljännen sukupolven Espacelle ei ole riittänyt kovin paljoa tarmoa ja varoja. Sitä tekohengitetään pienillä uudistuksilla, jotta se säilyttäisi suosionsa nykyisellä tasolla ainakin vuoden verran.

Suurimmat ulkoiset muutokset ovat keulassa ja tekniikkapuolella on siirretty taloudellisempiin moottoreihin. Edessä Renaultin merkki on kasvanut ja tietenkin niin jäähdyttäjän säleikkö kuin puskuri ovat uudet. Niiden lisäksi ulkonäköä kohentavat vain uudet vanteet. Sisällä parannukset ovat lähinnä uusia materiaaleja ja vakiovarusteeksi tullut navigaattori.

Taloudellisuutta jahdataan tavanomaisin keinoin, tasoittamalla alustaa, vaihtamalla alle alhaisen vierintävastuksen renkaat ja siirtymällä sähköllä toimivaan ohjaustehostimeen. Kun vielä tuttujen 96, 110 ja 125 kW:n tehoisten 2,0-litraisten turbodieselien ominaisuuksia on kehitetty, on kulutus pudonnut 0,8 l/100 km ja CO2-päästöt 20 g/km. Kaksilitraisella bensiiniturbolla varustettuna Espacen uusi kulutus on 8,5 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 198 g/km.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto