Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

23.9.2012 07:52

Rolls-Royceja ilman Spirit of Ecstasya

Rolls-Royce on tehnyt kaksi erikoismallia, joista Lontoon olympialaisten päättäjäisissä nähdyissä kolmessa yksilöissä oli jotain hätkähdyttävää.

Vuodesta 1904 lähtien jokaisen Rolls-Roycen keulaa on koristanut yksi maailman tunnetuimmista keulamerkeistä, Spirit of Ecstasy. Legendaarinen brittiyhtiö oli ylpeä pyynnöstä tulla mukaan olympialaisten päättäjäisiin. Juhlan kunniaksi tehtiin ensimmäistä kertaa yli sataan vuoteen kolme Phantom Series II Drophead Coupéa, joissa oli keulalla Spirit of Ecstasyn sijaan Union Jack eli Iso-Britannian lippu.

”English White” -värisissä autoissa oli ohjauspyörässä seppele ja vanteen keskiöissä teksti London 2012, jota ympäröivät sanat Citius, Altius, Fortius. Eli olympialaisten hengestä kertovat sanat nopeammin, korkeammalle ja voimakkaammin. Lisäksi kolmessa autossa on tietenkin levyke, joka kertoo sen kuuluvan minimaalisen pieneen sarjaan.

Olympia-autojen lisäksi Rolls.Roycw kunnioitti tänä kesänä yhtiön toisen perustajan, Charles Stewart Rollsin ilmailijauraa tekemällä Phantom Coupésta erikoismallin Aviator Edition. Pebble Beachissa, Kaliforniassa esitelty auto on saanut harmaan erikoisvärin, jonka kontrastina ovat mattavärinen konepelti sekä ikkunoiden ja jäähdyttäjän säleikön kehykset.

Sisustuksessa käytetään lentokoneteemaa. josta kertoo muun muassa Thommenin kello. Materiaaleina erikoismallin ohjaamossa ovat nahan lisäksi mahonki ja kiillotettu ruostumaton teräs. Keskitunnelissa mukaillaan Rollsin käyttämän Supermarine SB6B kilpalentokoneen yksityiskohtia ja sama linja jatkuu ovissa.

Uutta Rolls-Royce Phantom Coupé Aviator Editionia valmistetaan ainoastaan 35 kappaletta, ja hinta ilmoitetaan autosta vakavasti kiinnostuneille asiakkaille.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 2 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto