Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

16.9.2012 17:55

Smart kurkottaa tähtiin uudella konseptillaan

Pariisin autonäyttelyssä esitellään Smart ForStars Concept, joka kertoo merkin tulevaisuudesta.

Smartin konseptiautolla on kaksi tarkoitusta. Toisaalta se antaa viitteitä seuraavan sukupolven muodoista, mutta samalla se näyttää kokonaan uuden mallin. Etu- ja takavalot otettaneen käyttöön lähes sellaisenaan. Etuvaloilla on ikään kuin kulmakarvat, jotka tekevät autosta inhimillisen ja antavat sille luonnetta.

Tuotantomalleissa käytetään luultavasti maltillisempaa rengastusta kuin konseptiauton 245/35 ZR 21 koko. Pyörät vaikuttavat ylimitoitetuilta senkin takia, että 60 kW:n sähkömoottorilla liikkuvan auton huippunopeus on 130 km/h. Virtaa ForStarsin moottori saa 17.6 kWh:n akustolta, joka on sama kuin ForTwo Brabus EV:ssä.

Smart kuvailee ForStars konseptiaan SUC:ksi eli sports utility coupéksi. Auton mitat viittaavat siihen suuntaan, että kyseessä on aivan uusi automalli, sillä akseliväli on 2,47 metriä eli peräti 603 mm pidempi kuin nykyisessä ForTwossa. Kori on 3,55 metriä pitkä, 1,71 m leveä ja puolitoista metriä korkea. Konseptiauton sisustus on ulkokuoren tapaan melko futuristinen.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 1 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto