Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

15.7.2012 08:05

Superversio Fiat 500:sta

Abarth on kevyttä kauraa Lazzarinin Design Studion Fiat 500 -vision rinnalla.

Superurheiluautojen ystäville on suunniteltu uusi leikkikalu, jonka nimi on Lazzarini 550 Italia. Nimen alkuosa kertoo muotoilustudion nimen. Numero puolestaan paljastaa Ferrari 458 Italian moottorin tehon hevosvoimissa. Ja Italia siis muistuttaa moottorin alkuperäisestä käyttötarkoituksesta.

Lazzarini on sijoittanut siis Fiat 500:aan Ferrari 458 Italian 4,5-litraisen V8-moottorin. Jotta auto sopisi moninkertaiseksi kasvaneelle teholle, on akseliväliä venytetty 300 mm 2,6 metriin ja raideväliä levennetty 300 mm takana ja 200 mm edessä. Takaa on jätetty pois istuin ja tavaratila, jotta Maranellosta kotoisin oleva moottori mahtuisi mukaan.

Auto on vain suunnitelma, jolle Lazzarini yrittää löytää rahoittajia. Sellaiset ovat tarpeen, sillä auton hinnaksi arvioidaan 440 000 euroa. Todellisuudessa hinta voi nousta vielä paljon korkeammaksi. Mutta tarjolla on jotain todella ainutlaatuista, sillä auton tuhannen kilon tavoitepaino tarkoittaa sitä, että suorituskyky on päätä huimaava. Näin siis siinä tapauksessa, että tällainen auto joskus rakennetaan.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 4 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto