Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

14.7.2012 11:59

Tässä on 3. sukupolven Seat Leon

Uuden Seat Leonin ensimmäiset kuvat putkahtivat maailmalle kojelautakameroiden maasta eli Venäjältä.

Seat esittelee syyskuussa Pariisin autonäyttelyssä kolmannen sukupolven Leonin viisiovisessa muodossaan. Siinä käytetään Volkswagen Groupin uutta MQB-perusrakennetta, joka on jo nähty uudessa Audi A3:ssa ja joka on myös niin ikään Pariisissa nähtävän 7. sukupolven Volkswagen Golfin perusta.

Seat on muuttanut Leonin linjoja vähän aiempaa pyöreämmiksi ja pehmeämmiksi, ja sen muodot ovat pitkälti samanlaiset kuin vuosi sitten Genevessä ja Frankfurtissa nähdyn IBE-konseptiauton. Samalla on otettu pieni askel tavanomaisempaan, kun takapilareihin piilotetut ovenkahvat on siirretty perinteiseen paikkaansa takaoviin.

Kuvien punainen auto on urheilullisempi FR-versio ja valkoinen on perusmalli. Uusi Leon näyttää hyvin paljon suurennetulta Ibizalta, mikä ei ole lainkaan loukkaava määritelmä. Uutuuden linjat ovat hyvin tasapainoiset.

Viisiovinen Leon on vasta alkua, sillä mallisarja laajenee urheilullisemmalla kolmiovisella versiolla. Sen kerrotaan muistuttavan vielä paljon enemmän IBE-konseptia. Lisäksi odotettavissa on vielä tyylikäs farmari. Uuden Leonin sisustukseen on lainattu paljon piirteitä Audi A3:sta aina kojelaudan perustaa ja ohjauspyörää myöten.

Tekniikka noudattelee moottorien ja vaihteistojen osalta samaa linjaa kuin Audi A3:ssa, mutta kerromme tarkempia tietoja myöhemmin.

Kuvat: autowp.ru

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 5 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot