Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

11.7.2012 07:47

Tiepalvelulle 60 vuotta täyteen

Vapaaehtoinen tiepalvelu aloitettiin Helsingin olympialaisiin tulevien vieraiden avuksi kesällä 1952.

Teiden ritarit ovat pelastaneet autoilijoita ja motoristeja teknisten vikojen ja muiden ongelmien satimesta jo vuosikymmenten ajan. Enää Autoliiton miehet eivät partioi teillä satunnaisesti, vaan apu johdatetaan tarvitsijoiden luo nykyviestimillä. Mutta muuten työ on ennallaan, polttoainetta tankkiin, uusi rengas alle tai pahemman vian sattuessa hinausauto paikalle ja autoilija perheineen turvaan.

Kaikki alkoi vuonna 1952, kun maahamme odotettiin suurta määrää autoilevia olympiavieraita. Samalla myös suomalaiset autoilijat saivat apua teknisiin ongelmiinsa aikakautena, jolloin autojen tekninen luotettavuus oli paljon nykyistä alemmalla tasolla. Ensimmäiset tiepalvelumiehet partioivat sivumoottoripyörillään, mutta pian autoilla liikkuminen koettiin toimivammaksi ratkaisuksi. Vuosien mittaan suomalaisille tunnetuimmaksi on noussut jouluinen Operaatio lumihiutale.

Tiepalveluväki kokoontuu vuosittain ja tänä vuonna tiepalvelupäivät vietetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Varkaudessa. Vapaaehtoisen väen avun suuruutta kuvaa hyvin se, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut päivien suojelijaksi. Hän ilmoittikin pitävänsä tiepalvelua arvokkaana vapaaehtoistyönä kaikkien tielläliikkujien turvallisen ja joustavan matkanteon hyväksi.

Tekniikan Maailma liittyy onnittelijoiden kiitolliseen joukkoon, sillä vuotta nuoremman lehden työntekijät ja avustajat ovat tarvinneet vuosien mittaan monta kertaa tiepalvelumiesten apua.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot