Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

23.7.2012 12:42

Toyota palaa pakumarkkinoille

Keväällä 2013 esitellään uusi tonniluokan Toyota-pakettiauto, joka perustuu PSA-yhtymän Peugeot Expertiin ja Citroën Jumpyyn.

Suomen pakettiautomarkkinoita vuosikausia hallinnut Toyota Hiace poistuu hiljalleen myynnistä, kun viimeisetkin uudet yksilöt realisoidaan jälleenmyyjien varastoista. Legendaariseksi nousseen mallin moottori ei täytä Euro 5 päästömääräyksiä, eikä Toyota pitänyt järkevänä kehittää moottoria edelleen.

Toyota Motor Europe ja PSA Peugeot Citroën ovat tehneet yhdessä pieniä A-segementin autoja jo lähes kymmenen vuoden ajan ja nyt yhteistyö laajennetaan kattamaan pakettiautot. Ensimmäisessä vaiheessa ensi vuoden toisella neljänneksellä PSA alkaa valmistaa nykyiseen Peugeot Expert/Citroën Jumpyyn perustuvaa pakettiautoa.

Toisessa vaiheessa Toyota osallistuu seuraavan sukupolven mallin kehittämiseen ja yhteistyön arvioidaan jatkuvan seuraavalle vuosikymmenelle. Toyota Motor Europen pääjohtaja Didier Leroyn mukaan PSA Peugeot Citroën on johtava eurooppalainen pakettiautovalmistaja, joten yhteistyöllä on kaikki edellytykset menestykseen.

Toyota Finland Oy:n toimitusjohtaja Mika Elojärvi on nähtävästi hyvin tyytyväinen uutiseen: ”Tonniluokan pakettiautot kattavat noin 70 % Suomen pakettiautomarkkinoista.” Toyota on hallinnut markkinoita, mutta on joutunut tänä vuonna Hiacen myynnin laannuttua päästämään kilpailijoita ohitseen. Elojärvi uskoo, että uudella mallilla merkki voi nousta takaisin johtavaan asemaan.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 9 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot