Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

22.6.2012 07:46

Toyotan pääjohtajan suosikit

Akio Toyoda on erilainen autoyhtiön pääjohtaja, sillä hän on todella ns. petrolhead.

Toyotan presidentti eli pääjohtaja on 56-vuotias Akio Toyoda, joka poikkeaa melkoisesti sitä mitä hänen kaltaiseltaan henkilöltä yleensä odotetaan. Herra nimittäin pitää todella paljon autoista ja niillä ajamisesta. Onpa hän osallistunut kilpailijana jopa Nürburgringin 24 tunnin ajoihin.

Aidon autoharrastajan tapaan Toyoda ei rajoita mielenkiintoaan vain omaan merkkiin. Mutta siinä missä hänen kollegansa puhuvat vain omasta merkistään, Toyoda on listannut mielimallinsa Toyotan japanilaisten kilpailijoiden historiasta.

Toyoda on JAMA:n eli Japan Automobile Manufacturers Associationin (Japanin autonvalmistajien yhdistys) puheenjohtaja, ja paljasti puheessaan suosikkejaan. Nissanilta Toyoda nosti esiin Skylinen, joka on GT-R:n esi-isä ja Hondalta keskimoottorisen NSX:n.

Mitsubishilta odottaisi nostettavan esiin Lancer EVOn, mutta Toyoda ilmoitti suosikikseen Pajeron. Mazdan historiasta suurimman vaikutuksen Toyodaan on tehnyt Cosmo Sports. Näiden lisäksi herra nosti esiin Isuzu Bellettin, jota hän pitää ensimmäisenä japanilaisena GT-mallina.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 1 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot