Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

21.9.2012 11:58

Urheiluversio Audi A3:sta

Viisiovisen A3 Sportbackin lisäksi Audin uutuuksiin Pariisin autonäyttelyssä kuuluu uusi S3.

Uuteen sukupolveen siirtyvä S3 käyttää samaa perusrakennetta ja koria kuin A3. Niiden lisäksi tärkein muutos on konepellin alla, missä on uusi AE888-moottoriperheen jäsen. Kaksilitrainen ahdettu suorasuihkutusmoottori kehittää nyt 221 kW eli 24 kW enemmän kuin ennen ja suurin vääntömomentti on 380 Nm (+ 30 Nm), mikä on käytettävissä lähes koko moottorin käyntinopeusalueella 1 800 - 5 500 r/min.

Vaihteistoksi voi valita kuusivaihteisen käsivalintaisen tai S tronic kaksoiskytkinvaihteiston ja voima välitetään kaikille neljälle pyörälle. S tronicilla kiihdytys 0-100 km/h sujuu parhaimmillaan 5,1 sekunnissa ja käsivalintaisella 0,3 sekuntia hitaammin. Parannusta edeltäjään on lähes puoli sekuntia.

Sisarmalliensa tapaan myös S3 on edeltäjää kevyempi laihdutettuaan 60 kiloa. Painon pudotuksen ja uuden moottorin myötä kulutus on hyvin hallinnassa, sillä kaksoiskytkinvaihteistolla yhdistetty kulutus on 6,9 l/100 km ja käsivalintaisella desin korkeampi (159/162 g/km).

Uuden S3:n erottaa oitis kesymmistä A3-versioista 25 mm matalampana ja 18-tuumaisilla pyörillä varustettuna. Edessä on erilainen puskuri, sivulta huomaa alumiinisilta näyttävät peilien kotelot ja helmaspoilerit ja takana on diffuusori ja tuplakaksoispakoputket. Lisäksi niin kori kuin sisustus on koristeltu S-logoilla. Uuden S3:n myynti alkaa ensi vuoden alkupuolella.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 8 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto