Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

8.8.2012 16:39

Uusia Lontoon takseja

Nissan haluaa valloittaa Lontoon taksimarkkinat ja Mercedes-Benz muistuttaa omasta vaihtoehdostaan.

Black Cab eli persoonallisen näköinen musta taksi on yhtä tärkeä osa Lontoon katukuvaa kuin keltaiset virkaveljensä New Yorkissa. Nissan voitti kilpakumppaninsa Atlantin takana NV200-mallillaan uuden taksin valinnassa ja nyt japanilaisyhtiö yrittää valloittaa myös tämänhetkisen olympiakaupungin.

Ulkonäössä suurin ero on leveydessä, sillä etupää on pitänyt rakentaa uudelleen. Lontoossa taksin kääntöympyrän on oltava 25 jalkaa eli 7,6 metriä. Tämän takia NV200:n raideväli edessä on 200 mm vakiota suurempi, jotta pyörät voivat kääntyä tarpeeksi. Samalla korin leveys on kasvanut, mikä on unohtunut Nissanin tiedotteessa, joka väittää leveyttä samaksi kuin muissa malleissa.

Nissanin johtajan Andy Palmerin mukaan NV200 London Cab on suunniteltu sisältä ulospäin eli kehitystyössä lähdettiin liikkeelle matkustamosta ja kuljettajan tiloista. Matkustajilla onkin väljät oltavat ja liukuovia on helppo käyttää ahtaissakin paikoissa. Nykyaikaista ajattelua autossa edustaa mm. USB-liitin, jolla matkustaja voi ladata puhelintaan.

Moottoriksi tarjotaan New Yorkin 2,0-litraisen bensiinimoottorin sijaan Lontoolaistaksiin 1,5-litrainen turbodiesel joko 66 tai 81 kW:n tehoisena. Nissanin videossa luvataan vaihtoehdoksi myös automaattivaihteisto, jota tiedotteesta ei löydy. Voimalinjan parasta antia on pieni 5,3 l/100 km kulutus, jonka kerrotaan olevan 50 prosenttia alhaisempi kuin Lontoon nykytakseissa. Lisäksi Nissan kehittää täyssähköistä vaihtoehtoa.

Mercedes-Benz kiirehti oitis Nissanin uutisen jälkeen muistuttamaan omasta Vito Taxi 113 CDI vaihtoehdostaan. Saksalaismerkillä on nykyisin peräti 40 prosentin osuus Lontoon taksimarkkinoista ja se haluaisi mielellään kasvattaa sitä. Lontoossa Vito-taksin erikoisuutena on LSM eli Low Speed Manoeuvrability -järjestelmä, jolla voidaan kääntää alhaisissa nopeuksissa. Näin auto kääntyy riittävän ketterästi.

 

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 0 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto