Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

16.11.2009 16:01

Verotus muuttuu – karavaanarit kärsivät

Pakettiautojen ja matkailuautojen vuotuinen ajoneuvovero muuttuu henkilöautojen tapaan päästö- tai kokonaismassaperusteiseksi. Se aiheuttaa ainakin karavaanareille kustannusten nousua.

Henkilöautojen vuotuinen ajoneuvovero muuttuu hiilidioksidipäästöperusteiseksi ensi vuonna ja paketti- sekä matkailuautot seuraavat vuonna 2011 perässä.

CO2-perusteinen vero on päästöistä riippuen 20-600 euroa (päästöt 66-400 g/km) ja kokonaismassaan perustuva vero noin 75-485 euroa autoissa, joiden CO2-päästöt eivät ole tiedossa. Ajoneuvojen käyttövoimamaksu eli niin kutsuttu dieselvero säilyy ennallaan.

Henkilöautoissa päästöarvot useimmiten löytyvät, mutta pakettiautoissa ja varsinkin matkailuautoissa tilanne on toinen. Yleisimpiin päästöluokkiin Suomessa kuuluvien pakettiautojen vero on uudistuksen jälkeen 195-234 euroa ja kokonaismassan perusteella verotettavista pakuista 80 prosenttia osuu välille 219-361 euroa.

Matkailuautoilta EY-tyyppihyväksynnän mukainen päästötieto useimmiten puuttuu, jolloin siirrytään kokonaismassan mukaiseen verotukseen. Se puolestaan nostaa lähes kaikkien matkailuautojen vuotuisen ajoneuvoveron maksimiin eli reiluun 485 euroon.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 41 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

 

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu sekä ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus, tekniset tiedot ja hinnastot