Tekniikan Maailma

Ostoskorisi on tyhjä

Uutiset

17.6.2012 07:36

Volvolta M3.n tappaja

Eilen Göteborgin City Race -tapahtumassa esiteltiin S60 Polestar, joka jättää taakseen niin BMW M3:n kuin Audi RS4:n.

Volvon kaikkien aikojen nopeimmasta mallista on liikkunut huhuja, ja siitä on päästetty julkisuuteen muotoja kuvaava piirros. Eilen nähtiin, mistä on kysymys, kun Volvo S60 Polestar konseptiauto esiteltiin. Toistaiseksi autoa on tehty vain yksi kappale tuntemattomalle asiakkaalle. Mutta mikäli kiinnostusta löytyy, on mahdollista tehdä pieni sarja Polestareja.

Erikoismallissa ei ole huhujen mukaisesti Yamahan suunnittelema V8-moottori, vaan voimanlähde on kehitetty 3,0-litraisesta ahdetusta rivikuutosesta. Vakiona moottori kehittää 221 kW, mikä riittää kiihdyttämään nollasta sataan 6,1 sekunnissa ja huippunopeus on 250 km/h.

Polestarissa on aivan uusi sylinterikansi, moottorin hengitystä on muutettu ja siihen on asennettu suurempi ahdin. Kaikkien muutosten summana suurin teho on 374 kW ja suurin vääntö 575 Nm. Valmistajan mukaan se siivittää auton 0-100 km/h 3,9 sekunnissa ja auton huippunopeus on yli 300 km/h.

Kasvaneen voiman takia alustaa on muutettu ja nelivetoiseen autoon on asennettu Öhlinsin iskunvaimentimet ja Brembon vakiota kookkaammat jarrut. Kasvaneen raidevälin takia auto on vakiota leveämpi, jotta 265/30 R 19 renkaat mahtuvat pyörimään holveissaan. Lisäksi on lisätty spoilereita, diffuusori ja vastaavia.

Tekniikan Maailma

Lähetä linkki kaverille Lähetä kaverille Tulosta juttu Tulosta
Del.icio.us
Juttua on kommentoitu 19 kertaa. Lue kommentit ja lisää omasi

Tilaajapalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
In English
Verkkopalvelu
Aineiston toimitus ja tekniset tiedot
Hinnasto