Apple on esitellyt Steve Jobs Theaterissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa uusimman lippulaivamallinsa, iPhone Xs:n. Puhelin on varustettu 5,8-tuumaisella amoled-näytöllä, ja sen suorittimena toimii uusi seitsemän nanometrin viivanleveydellä valmistettu A12 Bionic.

Apple mainostaa A12 Bionic -suorittimen sisältämän Neural Engine -apupiirin mahdollistavan aiempaa hienompia AR- eli lisätyn todellisuuden elämyksiä, joita voidaan hyödyntää muun muassa peleissä. Suoritin kykenee myös aiempaa parempaan graafiseen kuvanlaatuun sekä liikkeentunnistukseen.

Apple esitteli uusien iPhonejen tarjoamia AR-mahdollisuuksia lähetyksen aikana Homecourt-sovelluksella, joka opettaa käyttäjille koripalloa.

iPhone Xs:ssä on 12 megapikselin f/1.8 laajakulma- ja f/2.4 teleobjektiiveja käyttävä kaksoiskamera, joka kykenee kaksinkertaiseen optiseen zoomiin. Puhelin pyrkii minimoimaan laukaisuviiveen A12 Bionic -suorittimen avulla, joka kerää kamerasovellukseen neljän ruudun puskurin. Myös bokeh-efektin laatuun on panostettu ja kuvien syväterävyyttä voi halutessaan säätää kuvan ottamisenkin jälkeen.

Apple on parantanut myös iPhone Xs:n akkukestoa, ja se kestää keskimäärin 30 minuuttia kauemmin viimevuotiseen iPhone X:ään verrattuna.

iPhone Xs:n luvataan kestävän sekä iskuja että nesteitä. Laite saapuu myyntiin kultaisena, hopeisena sekä mustana. Hinnat alkavat 64 gigatavun version 1 179 eurosta ja nousevat aina 1 579 euroon 512 gigatavun mallissa.

Tämä artikkeli on julkaistu aiemmin Outdoor TM -perheeseen kuuluvassa Muropaketti.comissa.