Automallit uudistuvat tiheään tahtiin, viimeistään kuuden–seitsemän vuoden iässä. Sääntö ei kuitenkaan koske kaikkia automalleja, sillä Suzuki Jimny esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1970, ja nyt se on siirtymässä neljänteen sukupolveen. Jokainen malli on elänyt vähän pidempään kuin edellinen – 11, 17 ja 20 vuotta.

Näytimme ensimmäisen Japanissa satamassa otetun kuvan uudesta neljännen sukupolven Suzuki Jimnystä jo pari viikkoa sitten, mutta tässä ovat ensimmäiset viralliset tehtaan kuvat. Ne ovat  hieman huonoa tasoa, mutta parempia ei toistaiseksi ole olemassa.

Muodoiltaan Jimny on ottanut askeleen takaisin kohti menneisyyttä, sillä uusissa linjoissa on paljon samaa kuin vuonna 1981 esitellyssä toisessa sukupolvessa. Ulkonäkö keskittyy käytännöllisyyteen, ja se on kuin viivoittimella viimeistelty. Niin sanottuja lentäviä linjoja eli kauniita kaaria ei ole näkyvillä.

Perusrakenne on ennallaan, eli Jimnyssä on aidon maasturin tapaan tikapuurunko ja erilliskori. Kuvassa näkyy vapaasti hengittävä bensiinimoottori, joka on japanilaislähteiden mukaan 1,5-litrainen. Neliveto on edelleen kytkettävä ja alennusvaihteisto varmistaa mahdollisuuden lähteä vaikeampaankin maastoon.

Nykyaikaa uudessa Jimnyssä edustavat mahdollisuus kaksivärisyyteen sekä kojelaudan keskelle sijoitettu tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö ja automaatti-ilmastointi.