Neste Oil Rally on ajettu, eikä se olisi tänä vuonnakaan onnistunut ilman tuhansien vapaaehtoisten valtavaa panosta.

Monet Jyväskylä Suurajojen/Neste Oil Rally Finlandin vapaaehtoiset työntekijät ovat olleet mukana vuosia tai jopa vuosikymmeniä. Yksi heistä on Seija Huuska, joka on ollut mukana kaikki kerrat yhdeksää ensimmäistä lukuun ottamatta. Nyt hänellä oli jo 52. vuosi rallin vapaaehtoisena.

Mukaan tähän ralliin Seija tuli pikkutyttönä vuonna 1960 isäänsä auttamaan, kun Vaajakosken Autokerho hoiti ajanottoa. Aviomies löytyi vuosien mittaan Suurajojen myötä ja niin hän kuin lapset ovat olleet mukana kisaa järjestämässä. Seijan tie vei ajanotosta 1970-luvun alkupuolella mediaan. Vaikka koulussa on kieliäkin opittu, Seija mainitsee nauraen vahvuudekseen sujuvan suomen.

Kilpailun kehittymisestä kysyttäessä Seija nostaa tärkeimmäksi muuton Laajavuoresta Paviljonkiin. Aiemmin kilpailu oli pienempi ja yhteisöllisyys järjestäjien kesken oli vahvempaa. Erilaisia osa-alueita on tullut valtavasti lisää ja oheistapahtumat ovat liittyneet kiinteäksi osaksi Suomen MM-rallia.

Hauskana yksityiskohtana Seija mainitsee vielä kilpailukeskuksessa olevien kilpailijoiden maiden lippujen noston. Siitä huolehtivat Jyväskylän Kirin (pesäpalloseura) naisjoukkueessa aiemmin pelanneet aktiivit. Nämä tiimilleen nimeksi ”Mäjäyttäjät” antaneet naiset olivat mukana myös palkintojenjaossa nostamassa voittajien kansallisuuden osoittaneet liput salkoihin.