Huippunopeaa hyperloop-teknologiaa kehittävä amerikkalainen Hyperloop Transportation Technologies (HTT) on esitellyt ensimmäisen matkustajakapselinsa.

HTT:n matkustajakapseliin mahtuu 30–40 matkustajaa, ja se kiitää Hyperloop-tunnelissa keskimäärin 1 200 kilometrin tuntinopeudella, USA Today kertoo.

Kapseli kuljettaisi matkustajansa esimerkiksi 650 kilometrin matkan Los Angelesista San Franciscoon vain 36 minuutissa, yhtiön toimitusjohtaja Dirk Ahlborn visioi.

Kapseli on 32 metriä pitkä, ja se on valmistettu 82 hiilikuitupaneelista.

 

Espanjassa viime viikolla esitelty kapseli siirretään seuraavaksi HTT:n testikeskukseen Ranskaan. Yhtiön ensimmäiset Hyperloop-radat tullaan rakentamaan Kiinaan ja Abu Dhabiin, Ahlborn kertoo. Rakennustyöt alkavat näillä näkymin ensi vuonna.

HTT:n näkemyksenä on, että yhdellä Hyperloop-segmentillä operoisi 100 matkustajakapselia, jotka lähtisivät asemalta 45 sekunnin välein.

Vaikka hyperloop-teknologiasta on puhuttu jo lähes kymmenen vuoden ajan, ei maailmalla ole vielä ainuttakaan toimivaa hyperloop-rataa. Virgin Hyperloop One -yhtiön johtaja Richard Branson ilmoitti huhtikuussa, että yhtiön ensimmäinen rataa avataan käyttöön kolmen vuoden kuluessa.