Yhdysvalloissa on julkistettu jälleen uusi video, jossa yhdysvaltalaiselta hävittäjälentokoneelta on kuvattu tunnistamaton lentämä esine eli UFO. Aiheesta kirjoittavat muiden muassa Washington Post ja Science Alert.

Hyvin todennäköisesti kyse ei ole tietenkään mistään ulkoavaruuden härvelistä. Ainakaan toistaiseksi ei ole kuitenkaan tiedossa, mitä alla olevalla viime viikon lopulla julkistetulla 35 sekuntia pitkällä videolla näkyy.

”Vau! Mikä tuo oikein on?” vuonna 2015 videolla kuullaan F/A-18 Super Hornet -hävittäjän ohjaajan sanovan, kun he näkevät erikoisen esineen lentävän pitkin Yhdysvaltain itärannikkoa. Soikean muotoinen ilma-alus lentää videolla hämmentävän nopeasti.

Videon on julkaissut yksityisomistuksessa oleva media- ja tutkimusyhtiö To the Stars Academy of Arts and Science.

Kolmen viime kuukauden aikana Yhdysvalloissa on julkaistu kaksi muutakin videota, joilla näkyy tunnistamattomia lentäviä esineitä.

Viime joulukuussa Pentagon myönsi, että sillä on ollut käynnissä vuosina 2007–2012 ohjelma, jonka tarkoitus on ollut tunnistaa UFO-havaintoja eli tunnistamattomien lentävien esineiden havaintoja. Ilmavoimien mukaan ohjelmassa ei kuitenkaan havaittu mitään, mikä viittaisi ulkoavaruudesta tulleisiin aluksiin.

The New York Times julkaisi joulukuussa aiemmin salaiseksi määriteltyjä videoita, joissa on Yhdysvaltain armeijan kuvaamia UFO-havaintoja.

Uusin video on kuvattu F/A-18-koneen pohjassa olevassa Raytheonin kuvauslaitteella. Video on otettu 7,6 kilometrin korkeudelta, kun hävittäjä on lentänyt 0,62-kertaisella äänen nopeudella.

Kamera yrittää lukittautua lentävään esineeseen kolme kertaa, mutta kaksi ensimmäistä yritystä epäonnistuvat. Kolmannella kerralla kamera onnistuu kuitenkin seuraamaan lentävää laitetta, ja videolla kuuluvat lentäjien hämmästyneet kommentit.

”Mikä v…u tuo oikein on!?” videolla sanotaan.

Yksi lentäjistä on sanonut ABC-kanavalle, että hänen mielestään kuvattu laite ”ei ollut tästä maailmasta”.

Washington Post kirjoitti joulukuussa toisesta hämmentävästä UFO-havainnosta vuodelta 2004. Havainto oli luonteeltaan samanlainen kuin uusin video: Tässäkin on esine, joka lentää lähellä merenpintaa hyvin nopeasti. Alla on sitä kuvaava video.

Lue myös viime vuonna julkaistu TM-reportaasi Area 51 -tutkimusalueesta!