Hawtain uusimman mallin korin muotoilu ei ole kaikkein modernein, mutta siinä on muita suuria ominaisuuksia. Uusi Shengdafei 5 PHEV on bensiinimoottorisesta perusmallista edelleen kehitetty. Niiden rinnalle esiteltiin jo viime vuonna sähkömoottorilla varustettu sisarmalli.

Vaikka ulkonäkö ei edusta suunnittelun viimeisimpiä virtauksia, ohjaamo on nykyaikainen. Kuljettajalla on edessään digitaalinen mittaristo ja kojelaudan keskellä on pystyssä kookas 10,4-tuumainen kosketusnäyttö. Uudet kiinalaiset automallit ovat nopeasti siirtyneet sähköiseen käsijarruun, mutta Hawtaissa on vielä perinteinen kahvakäyttöinen.

Uusimmassa lataushybridissä on 1,5-litrainen nelisylinterinen bensiinimoottori ja sähkömoottori. Tehoa niistä saadaan yhteensä 136 kilowattia ja suurin vääntömomentti on 280 Nm. Virta ja polttoaine riittävät valmistajan mukaan 800 kilometrin ajoon.

Siniset merkit kertovat maaliskuussa 2018 asiakkaille toimitettavan kiinalaisuutuuden sähköisyydestä. Hinnan arvioidaan alkavan tukien myötä 90 000 juanista eli alle 13 000 eurosta. Kunpa hintataso olisi Suomessakin tuollainen.