Cadillac ei koskaan valmistanut kuviemme autoja, mutta silti ne ovat olemassa.

Tänään automaailman helmet ovat koolla Pebble Beachissä, Kaliforniassa, missä myös kuviemme kaksikko on keräämässä katseita. Kyseessä ovat vuosimallien 1934 ja 1937 Cadillac Fleetwood V16 -autot, joista vanhempi on kaksipaikkainen ja uudempi viisipaikkainen.

Ensi kertaa yleisön nähtävänä olevat autot ovat Cadillacin Fleetwood-tilauskirjasta, siis malleja joita tehtiin ainoastaan tilausten perusteella – toimitusaika 15 kuukautta. Valitettavasti lama-ajan jälkeen kävi niin huonosti, että aikanaan 1930-luvulla kumpikaan korimalli ei löytänyt ainuttakaan tilaajaa.

Niinpä Cadillac ei koskaan valmistanut näitä autoja, vaan vuosikymmeniä myöhemmin kuuluisa restauroija ja korirakentaja Fran Roxas hankki John Hampshiren muotoilemien Roadsterin (tyyli 5802) ja dual-cowl Phaetonin (tyyli 5859) piirustukset. Kalifornian Art Center College of Designin avulla alkuperäiset piirustukset tuotiin nykyaikaan ja autot rakennettiin. Molemmissa on V16-moottori ja niihin alusta alkaen tarkoitettu runko.

Valmiit autot huutokaupattiin ja molemmille löytyi ostaja noin 800 000 dollarin hintaan. Kaksikko on ollut inspiraationa myös vuosi sitten esitellylle Cadillacin Ciel konseptille.

Kerromme päivän aikana myös muista Montereyssä tänä vuonna nähdyistä automaailman harvinaisuuksista ja uutuuksista.