FARKKU TULI

Chevroletin Cruze-perhe täydentyy kolmannella korimallilla. Käytännöllinen Wagon tuo mukanaan myös uudet moottorimallit molempien polttoaineiden puolelle.

Farmari on ollut maailmanlaajuisesti myydylle automallille pienempi prioriteetti, mutta nyt korjaantuu tämäkin puute. Ja muotoilukin on osunut jokseenkin nappiin.

Uusi bensiinimoottori on Opeleista ja USA:n Cruzesta ennestään tuttu turboahdettu 1,4-litrainen. Sen huipputeho on 103 kilowattia, eli samaa luokkaa kuin vanhassa vapaasti hengittävässä 1,8-litraisessa.

Väännöltään se on kuitenkin selvästi väkevämpi ja kulutukseltaan pihimpi, joten uudistus on paikallaan.

Vanhakin moottori tosin säilyy hinnastossa pykälää halvempana.

Myös uusi 1,7-litrainen turbodiesel on tuttu Opeleista, mutta Chevrolet on saanut käyttöönsä sen uusimman kehitysversion. Teho on iskutilavuuteen nähden hienot 96 kilowattia, ja 300 newtonmetrin vääntökin riittää moneen menoon.

Molemmat on varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Automaatteja on toistaiseksi tarjolla vain kaksilitraisen dieselin ja 1,8-litraisen bensiinimoottorin kylkiäisiksi.

Uutuusmoottoreille löytyy tietysti omat käyttäjäryhmänsä, mutta halvin 1,6-litrainen bensiinimoottori jatkaa todennäköisesti edelleen suosikkina. Hinta on farmarin tapauksessakin houkutteleva, sillä perusvarustelulla se jää alle 20 000 euroon.

Bensaturbon saa 23 277 euron sijoituksella, ja uusi diesel maksaa halvimmillaan 24 263 euroa.