Kia Sorento on uusiutunut perin pohjin. Se on nyt itsekantava ja selvästi edeltäjäänsä modernimpi.

Kia Sorento on ollut muodoiltaan siisti, mutta pinnan alle kätkeytyi jo hieman vanhanaikainen, erilliselle tikapuurungolle pohjautuva maasturitekniikka.

Nyt Sorento on hypännyt kerralla nykyaikaan. Perusrakenne on lainattu konsernikumppani Hyundailta, jonka Santa Fe osuu melko tarkasti samaan kokoluokkaan. Sorentokin on nyt haluttaessa saatavissa myös seitsenpaikkaisena.
Kori on nyt siis itsekantava, minkä myötä auto on keventynyt yli 200 kg.

Sekä moottorit että vaihteistot ovat uusiutuneet. Valikoima koostuu ensi vaiheessa upouudesta 2,2-litraisesta dieselistä (145 kW) ja 2,4-litraisesta bensiinimoottorista. Ensi keväänä on tulossa dieselin kaksilitrainen versio, ja valmistusohjelmassa on myös 3,5-litrainen bensiini-V6, joka ei kuitenkaan tule Eurooppaan.

Uusi Hyundai-Kian itse tekemä kuusivaihteinen automaatti on tarjolla molempiin nelisylinterisiin vaihtoehdoksi käsivaihteistolle, joka sekin on kuusipykäläinen.

Sorentoa tehdään sekä etu- että nelivetoisena. Myös nelivetomalli on pitävissä olosuhteissa etuvetoinen. Katkaisimella kuljettaja voi lukita nelivedon kiinteäksi alle 30 km/h nopeudessa.

Kuljettajan ja matkustajien olosuhteet ovat viihtyisät ja toimivat. Kolmirivisessä versiossa taaimmat istuimet taittuvat piiloon tavaratilan lattian alle. Aikuisille kolmas rivi sopii lähinnä tilapäiskäyttöön.

Uusi diesel toimii hienosti. Käytännön suorituskykyä on sen verran, että tulevan kaksilitraisenkin voi uskoa riittävän mainiosti. Myös uusi automaatti tuntuu onnistuneelta.

Bensiinimoottori tuntuu tämän jälkeen aneemiselta, mutta se ei ole edes tulossa Suomen markkinoille.

Alusta on kenties piirun verran liankin kireä, mutta kokonaisuus on positiivinen. Sitä tukevat asiallinen ohjaustunto ja suuntavakaus, johon ei sivutuulikaan tunnu vaikuttavan.

Uusi Sorento on tulossa meille kevään aikana. Auto vaikuttaa sen verran toimivalta, että on mukava nähdä se meilläkin.

 
OHJAAMOSSA on laadun tuntua. Istuimet ovat tukevat, hallintalaitteet ovat hyvin käsillä ja toimivat luontevasti.