Mercedes-Benz haastaa uudella A-sarjallaan niin Audi A3:n, BMW:n 1-sarjan kuin muutkin alemman keskiluokan mallit.

Uudessa A-sarjassa ei ole edeltäjästään jäljellä oikeastaan kuin nimi, sillä kuten Daimler AG:n hallituksen puheenjohtaja Dieter Zetsche asian ilmaisee, suunnittelussa lähdettiin liikkeelle puhtaalta paperilta. Uusi melkein 4,3 metriä pitkä kori on 160 mm matalampi kuin edeltäjänsä, ja aerodynaamisen korin muotoilussa on tavoiteltu urheilullisuutta. Vaikka linjoissa ei ole sitä erityisesti tavoiteltukaan, tilaa on takaistuinta myöten varsin hyvin.

Aivan erilaisesta olemuksesta huolimatta perusrakenne on lainattu sellaisenaan tila-automaisesta B-sarjasta. Odotettavissa on vielä kolme saman kokoluokan Mercedes-Benziä, sillä syksyllä esitellään porrasperäinen, neliovinen, coupemainen CLA, jota seuraa pieni katumaasturi. Viidennestä mallista tehtaan edustajat eivät vielä suostu kertomaan mitään.

Tarjolla on heti alusta alkaen kolme bensiini- ja kolme dieselmoottoria, joiden tehot ovat 80 ja 155 kW:n välillä. Pienin dieselmoottori on Renaultin 1,5-litrainen, ja Mercedes-Benzin edustajat hieman peittelevät moottorin alkuperää. Pienin diesel (samoin kuin pienin bensiinimoottori) ei ollut ajossa, mutta A 200 CDI on erittäin letkeä kulkija. Samaa voi sanoa uudella 2,0-litraisella 155 kW:n tehoisella ja 350 Nm vääntömomentin omaavasta A 250 -mallista.

Perusmallien hinnat alkavat bensiinimoottorilla 26 935 ja dieselmoottorilla 28 696 eurosta, mutta erilaisia personointipaketteja ja lisävarusteita lisäämällä hinta nousee nopeasti aivan toisenlaisiin lukemiin. Esimerkiksi kuvien punaisen A 250:n lähtöhinta on 45 203 euroa, mutta koeajetussa yksilössä oli niin paljon varusteita, että sen hinta Suomessa alkaisi kuutosella.