Veronkierrosta aikanaan kiinni jäänyt rikollinen ja salakuljettaja Al Capone huolehti turvallisuudestaan hankkimalla panssaroidun auton.

Lauantaina pidettiin St. Johnsissa, Michiganissa RM Auctionsin järjestämä huutokauppa, jonka vetonauloihin kuului vuosimallin 1928 Cadillac V8. Auto sinällään ei ole Yhdysvalloissa kovin suuri harvinaisuus, mutta tässä yksilössä on yli tuuman paksuiset lasit ja 1 500 kiloa asbestilla vahvistettua teräslevyä korissa. Auton omisti aikoinaan Al Capone.

Kuusi vuotta sitten auto oli viimeksi myynnissä, jolloin siitä maksettiin yli 600 000 dollaria. Pari vuotta sitten Cadillacia yritettiin myydä, mutta autosta Montereyssä tarjottu 355 000 dollarin summa ei riittänyt kauppojen syntymiseen. Nyt hinnaksi tuli 310 000 dollaria + 10 prosentin palkkio, mikä ylitti niukasti hinta-arvion alarajan.

Cadillacin historia tunnetaan tarkasti vuodesta 1932 lähtien. Se ei ole enää aivan alkuperäisessä kunnossa, sillä viitisenkymmentä vuotta sitten tehdyssä entisöinnissä suuri osa panssaroinnista riisuttiin pois. Auto on viettänyt suurimman osan ajastaan näyttelyesineenä museoissa Iso-Britanniassa, Kanadassa ja Smoky Mountain Car Museumissa Tenneseessä vuoteen 2006 saakka. Sen jälkeen auto on ollut yksityisomistuksessa.