Älykännyköiden käytöllä voi olla haitallisia vaikutuksia lasten silmille, kertoo uusi tutkimus Wall Street Journal -lehden mukaan.

BMC Ophthalmology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan älykännykkää paljon käyttävät lapset kärsivät muita enemmän silmien kuivumisesta.

Kun paljon kännykän parissa viihtyvät lapset luopuivat kännyköistään kuukaudeksi, silmien kuivuminen parani, tutkimus kertoi.

Lasten silmien kuivuminen voi heikentää näköä ja jopa vaikuttaa koulumenestykseen. Ilmiö on alidiagnosoitu, kertoo American Academy of Ophthalmology.

Kännyköiden ja muidenkin näyttöjen tuijottaminen vähentää silmien räpsyttämistä, mikä johtaa silmien kuivumisen riskin kasvamiseen. Lisäksi kännyköitä katsotaan lähietäisyydeltä, mikä rasittaa silmiä.

Etelä-Koreassa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin 916 iältään 7-12-vuotiaan lapsen silmiä. Näistä lapsista 60 kärsi kuivista silmistä, ja heistä 97 prosenttia kertoi käyttävänsä älykännyköitä 3,2 tuntia päivässä.

Niillä lapsilla, joilla ei ollut oireita, vain 55 prosentilla oli älykännykät, ja he käyttivät niitä 37 minuuttia päivässä.

Silmien kuivumisesta kärsivät myös viettivät vähemmän aikaa ulkona. Jälleen yksi syy lisää lapsille laittaa se kännykkä pois ja mennä ulos leikkimään, esimerkiksi Pokémonien metsästystä.