Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos esiintyi Method-2 -robotin puikoissa Amazonin järjestämässä robotiikkaa käsittelevässä Mars 2017 -kutsuvierastapahtumassa. Valtavia 130 kilon painoisia robottikäsiä joystickeillä ohjastanut Bezos hauskuutti yleisöään kertomalla tuntevansa olonsa Sigourney Weaveriksi.

Paikalla olleet kertoivat Bezosin innostuneen myöhemmin huudahtamaan:

”Kumartakaa uutta kuningastanne ja johtajaanne, Metalli-Jeffiä!”

Method-2:n on rakentanut eteläkorealainen Hankook Mirae -niminen yritys. Neljä metriä korkea robotti painaa 1 500 kiloa.

Keksinnön isä, Hankook Miraen toimitusjohtaja Yang-Jin Ho kertoo sijoittaneensa robotin rakentamiseen yli 200 miljoonaa dollaria.

”Method-2 on maailman ensimmäinen miehitetty kaksipedaalinen robotti. Se on rakennettu toimimaan ympäristöissä, joihin ihmisillä ei ole asiaa”, Ho kertoi Telegraph-lehdelle joulukuussa 2016.

Robotin ilmeiset yhtäläisyydet tieteisfiktion maailmaan selittyvät osin sillä, että sen pääsuunnittelijana toimii muun muassa Transformers-, Robocop- ja Terminator -elokuvien parissa työskennellyt Vitaly Bulgarov.

Robottia ei tulla kuitenkaan vielä vähään aikaan näkemään tositoimissa. Robotti saa virtansa vielä sähkökaapeleista ja sen kävely on hyvin kömpelöä (kuten robotin olkapäihin kiinnitetyistä turvakettingeistä voi päätellä).

”Method-2 on vasta vuoden vanha, joten se ottaa vauvan askelia. Aivan kuten ihmistenkin kohdalla, myös robotin liikuntakyky ja tasapaino kehittyvät seuraavien vuosien aikana”, Ho kertoo.

Hankook Mirae uskoo robotin olevan valmis markkinoille vuoden loppuun mennessä. Sen hinnaksi on arvioitu 8,3 miljoonaa dollaria.