Android-käyttöjärjestelmän luoja Andy Rubin esitteli tiistaina ensimmäistä kertaa uuden Essential-yhtiönsä ensimmäisen puhelimen.

Puhelimesta on huhuttu jo pitkin alkuvuotta, ja tiistainen julkistus on pitkälti huhujen mukainen.

Essential Phonen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on, että siihen voi modulaarisesti lisätä uusia ominaisuuksia ja lisäpalikoita.

Ensimmäinen tällainen lisäpalikka on pieni 360 asteen kamera, jonka voi kiinnittää kameran takaosaan kahteen pieneen magneettiseen nuppiin. Tulossa on mahdollisesti muitakin lisäpalikoita, joskaan yhtiö ei ole valottanut asiaa enempää.

Essentialin 360-kamera painaa alle 35 grammaa. Siinä on kaksi 12 megapikselin kalansilmälinssiä, jotka pystyvät kuvaamaan 360-asteista videona 4k-tarkkuudella 30 ruudun sekuntivauhdillla.

Essential laskee sen varaan, että sen 360 asteen kameran käyttömahdollisuus erottaa sen muista Android-puhelimista. Kiistämättä tällä saralla puhelin onkin Android-puhelimia edellä. Yhtiö uskoo, että 360 asteen kameroista tulee tärkeä ominaisuus tulevaisuuden puhelimissa, koska se muuttaa kuvaamisen luonnetta.

Puhelimessa on myös jopa neljä mikrofonia, joilla tallennetaan ääntä.

Essential-puhelimen hinta Android-puhelimien kalliimmasta päästä 699 dollarilla. Puhelimen kylkiäisenä 360 asteen kamera maksaa 50 dollaria, yksinään 199 dollaria.

Ainakin alkuvaiheessa yhtiö myy puhelintaan vain Yhdysvalloissa.

Myös Google on kehitellyt Ara-nimellä modulaarista puhelinta, mutta yhtiö on jo jokin aika sitten haudannut suunnitelmansa. On kiintoisaa nähdä, onnistuuko Essential tässä.