Apple iPad 3 sisältää huipputarkan 2048 x 1536 pisteen näytön, uuden sekä takaa valaistulla kennolla varustetun 5,1-megapikselin kameran. Valokuvien ohella kamera tallentaa täyden teräväpiirtotarkkuuden videoita.

Apple iPad 3 tukee kaikkia mobiilidataverkkoja mukaan lukien neljännen sukupolven lte-verkot. Suoritin on sekin uusi ja nimeltään Apple A5X.

Uutuutta odotetaan Suomeen maaliskuun lopulla. Jonotusajat lienevät kuitenkin yhtä pitkät kuin edellistenkin iPadien kohdalla.

Yhdysvalloissa 16 gigatavun wlan-versio iPad 3:sta maksaa 499 dollaria ja 64-gigatavun 4g-versio 829 dollaria. Eurohintoja ei ole vielä julkaistu, mutta Suomessa hintahaarukka lienee 499 – 829 euroa.

Nykyinen iPad 2 säilyy valikoimissa, ja sen hinta alkaa nyt 399 dollarista.

Samaan aikaan iPad 3:n kanssa esiteltiin mobiiliversio Applen iPhoto-ohjelmasta. Sen avulla kuvia voi muokata samantyyppisillä työkaluilla kuin tietokoneessakin ja jakaa esimerkiksi iCloud-palvelun kautta.

Sovellus maksaa Yhdysvalloissa 4,99 dollaria ja se toimii iPad 2:ssa, iPad 3:ssa, iPhone 4:ssä ja 4S:ssä.

Aiemmin julkaistujen iMovie- ja Garageband-ohjelmien iOS-versiot saivat nekin päivitykset, jotka ovat ilmaisia ohjelmien nykyisille käyttäjille.

Lisätietoja saa valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta.