Apple aikoo tuoda seuraavaan iPhone-puhelimeensa uusia lisätyn todellisuuden ominaisuuksia, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Uutistoimiston tietojen mukaan Applella on töissä satoja ihmisiä, jotka ovat kehittämässä Appleen näitä lisätyn todellisuuden (augmented reality eli AR) ominaisuuksia.

Yksi puhelimeen suunnitelluista ominaisuuksista on uutistoimiston tietojen mukaan se, että sillä voisi ottaa kuvan ja sitten muuttaa kuvan tai joidenkin siinä olevien esineiden syvyyttä myöhemmin.

Toinen ominaisuus on mahdollisuus eristää kuvassa oleva esine, kuten henkilön pää, ja sitten kallistaa sitä 180 astetta.

Työn alla on myös ominaisuus, jossa lisättyä todellisuutta käytetään virtuaalisten efektien ja esineiden laittamiseen ihmisen päällä, samalla tavalla kuin Snapchat-palvelussa tehdään.

Applen odotetaan julkistavan uusi iPhone 8 -puhelimensa syksyllä. Jo aiemmin on spekuloitu, että yhtiö kehittää siihen AR-toimintoja.

Bloombergin mukaan Apple kehittää myös AR-laseja, mutta niiden tulo markkinoille on vielä epäselvää.

Applen pääjohtaja Tim Cook on aiemmissa haastatteluissa sanonut, että lisätty todellisuus on samanlainen vallankumous kuin älypuhelimet olivat aikoinaan. Toistaiseksi AR-tuotteet eivät ole vielä löytäneet tietään massamarkkinoille.