Päivittäminen ensimmäisten joukossa on aina riskialtista, eikä uunituore iOS 11 ole tietenkään mikään poikkeus.

Jo nyt on nimittäin kantautunut havaintoja yhteensopivuusongelmista ja jopa epämääräisistä laitteiden jumiutumisista.

Suuri osa lieveilmiöistä selittyy kuitenkin sillä, että kaikki sovellukset eivät yksinkertaisesti vielä toimi uudella iOS 11 -käyttöjärjestelmällä. Asiassa ei ole mitään uutta.

Tekniikan Maailman toimituksen kokemuksien perusteella eräs yleisimmistä ongelmista on tällä hetkellä se, että päivitys yksinkertaisesti kieltäytyy asentumasta. Tilanne johtuu ruuhkautuneista palvelimista, ja virheestä pääsee eroon yrittämällä asennusta hetken kuluttua uudelleen.

Mikäli päivitys ei sitten useidenkaan kokeilujen jälkeen tunnu asentuvan, käyttöönoton voi tietenkin tehdä vanhaan tapaan iTunesin kautta (kytkemällä iOS-laite langallisesti tietokoneeseen).

Useimmissa tapauksissa lienee viisaampaa odottaa muutama päivä tai jopa pari viikkoa. Näin välttyy ruuhkilta mutta ennen kaikkea pahimmilta ensiongelmilta, joista päästään eroon ensimmäisessä tai toisessa pistepäivityksessä (iOS 11.1).

Eikä iOS 11 muutenkaan ole niin mullistava käyttöjärjestelmäpäivitys kuin Apple antaa ymmärtää, joten kiiruhtamiseen ei ole syytä.

Tuntuvimmat uudistukset koskevat ensisijaisesti iPadia, jonka käytettävyys ottaa loikan parempaan suuntaan. Uuden iOS-käyttöjärjestelmän keskeisimpiin uudistuksiin voi tutustua esimerkiksi täällä tai pidemmän kaavan mukaan Applen virallisilla sivuilla.