Ulkoisesti uutuus vastaa nykyistä laiteversiota, sillä koteloinnin koossa tai kaukosäätimessä ei käytännössä ole muutoksia.

Harmillisesti juuri kauko-ohjain olisi kipeästi kaivannut uudelleensuunnittelua, koska se aiheuttaa vielä vuoden harjoittelun jälkeenkin kiusallisia tilanteita. Asia tuli ilmi myös Tekniikan Maailman testissä.

Muuten Apple TV 4K pelaa varman päälle: se on nimensä mukaisesti nyt 4k-tarkkuuteen kykenevä mediatoistin, jolle on saatavissa yleisimmät katselusovellukset ja suoratoistosisältö (HBO Nordic, Netflix, Viaplay, Yle Areena) sekä muita ”appseja”.

Apple TV 4K sisältää joko 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa, mutta Apple voi tuoda myöhemmin saataville myös muita laiteversioita.

Varustelun suhteen mikään ei periaatteessa ole muuttunut, sillä takalevyssä on virtaliittimen lisäksi hdmi 2.0a -lähtö ja langallinen gigabitin lähiverkkoliitäntä. Langattomiin yhteyksiin on bluetooth 5.0 ja tietenkin 802.11ac wlan.

Laite on hdr 10- ja dolby vision -yhteensopiva, joten 4k-kuvaa saa toistettua laajasävymuodossa.

Laitteessa hyödynnetään Applen 64 bittistä A10X Fusion -järjestelmäpiiriä, joka tuottaa tarpeeksi suorituskykyä kotiteatteriolosuhteisiin. Uutuutta voi käyttää myös älykotilaitteiden ohjaukseen.

Apple TV 4K maksaa tallennuskapasiteetista riippuen 199 tai 219 euroa. Aiempi 32 gigatavun muistilla varustettu ja 1080p-toistoon kykenevä Apple TV säilyy myynnissä 159 euron hintaan.