Aston Martinin pääjohtaja Andy Palmer on pitkään liputtanut sähköautojen puolesta. Se saattaa olla osin perintöä hänen edelliseltä työpaikaltaan, missä hän oli nostamassa Nissan Leafia maailman eniten myydyksi sähköautoksi. Mutta nyt puhutaan vähän toisen luokan ajopelistä, sillä Aston Martin RapidE -konseptiauto on sekä suorituskyvyltään että hinnaltaan aivan toisessa luokassa.

Auto esiteltiin erittäin arvovaltaiselle vierasjoukolle, johon kuuluivat Kiinan presidentti Xi Jonping, Iso-Britannian prinssi William ja hänen puolisonsa Catherine. Linkki Kiinaan tulee siitä, että Aston Martin hakee konseptiautollaan tukea kiinalaisilta sijoittajilta, joiden uskotaan arvostavan täyssähköauton tuotantoversiota.

Vierailun aikana Aston Martin ja kiinalainen sijoittajaryhmä China Equity julkistivat sopimuksen, jonka puitteissa tutkitaan konseptiauton tuotantomahdollisuuksia. Mikäli sille uskotaan löytyvän riittävästi asiakkaita, auto tuodaan myyntiin kahden vuoden kuluessa. Auton tekniikasta ei annettu tässä vaiheessa mitään tietoa julkisuuteen.