Audi A3 laajentaa imagoaan perheautomaiseen suuntaan, kun takapenkille pääsee omista ovista.

Viisiovisuus on saatavissa kaikkien moottoreiden yhteyteen lukuunottamatta urheiluautoksi luokiteltavaa S3-mallia eli A3-perhe on lähes kaksinkertaistunut. Mitkään ulkomitat eivät ovien lisäyksen yhteydessä ole muuttuneet. Se tarkoittaa samalla sitä, että myöskään sisätilat eivät entisestä ole kasvaneet. Takapenkillä on saman verran jalkatilaa kuin ennekin eli ei kovin runsaasti. Taakse kulkemista omat ovet tietysti auttavat. Alaosastaan ahdas oviaukko kuitenkin vaatii kenkien kääntelyä sopivaan asentoon, ennen kuin jalat ovat sisällä tai ulkona.

Varustukseltaan A3 on jo Attraction-perusversiona varsin kattava. Esimerkkeinä neljä turvatyynyä ja sähköikkunat kaikissa ovissa. Hintaero kolmi- ja viisiovisen välillä on 6500 mk ja kokeiltu, malliston halvin versio 1,6-litraisella 74 kilowatin (101 hv) moottorilla maksaa 146200 markkaa.

Audi A3 ei yritäkään olla jokapojan kulkuneuvo. Siitä pitää huolen jo hinta, jolla saa parikin numeroa suuremman, mutta ”tavallisen” perheauton. Ripauksen hillittyä erilaisuutta kaipaaville viisiovinen A3 sen sijaan antaa lisää valinnanvaraa.

(Lyhennelmä Velimatti Honkasen artikkelista TM 18/99, s. 109 )