Meillä ei ole tietoa siitä, milloin Audin oli alun perin tarkoitus alkaa ottaa vastaan ensimmäisen sähköautonsa varauksia. Asiakkaat ovat toistaiseksi nähneet autosta vain suojaväreissä olevia kuvia, eikä auton teknisiä tietojakaan ole vielä ilmoitettu.

Siitä huolimatta innostus autoa kohtaan on ollut hurja. Etenkin sen jälkeen, kun yhtiön pääjohtaja ilmoitti viime viikolla hintojen alkavan Saksassa 80 000 eurosta.

Varauksia on Audin mukaan tehty ennen kaikkea Norjasta, josta on tullut jo lähes neljätuhatta varausta. E-Tronin 80 000 euron hinta tarkoittaisi sitä, että Audi olisi Suomessa suunnilleen samanhintainen kuin Jaguar I-Pace. Tosin meille E-Tron tuodaan aikanaan paremmin varusteltuna kuin Saksassa myytävät autot.

Suomen hintaneuvottelut ovat toki käynnissä, mutta lopullinen hinta selviää myöhemmin, ja ennakkomyynti alkaa vasta syksymmällä.

Genevessä esitelty Audi E-Tron oli jo hyvin lähellä tuotantomallia, joka paljastetaan Brysselissä elokuun lopulla. Auton tuotanto alkaa vuoden jälkimmäisellä puoliskolla ja asiakastoimitukset käynnistyvät ennen vuoden loppua.

Audi ei ole kertonut vielä mitään E-Tronin teknisistä tiedoista. Kolme vuotta sitten esitellyssä E-Tron Quattro Conceptissa oli kolme sähkömoottoria, jotka kehittivät yli 300 kilowattia. Suorituskyky oli samaa tasoa Jaguar I-Pacen kanssa, sillä koemallilla kiihdytys nollasta sataan vei aikaa 4,6 sekuntia ja toimintamatkaksi luvattiin viisisataa kilometriä.