Audi ei osallistu tiistaina alkavaan Pariisin autonäyttelyyn autonvalmistajana, mutta onneksi merkin maahantuojalla on osasto, jolta löytyvät niin uusi SQ2 kuin R8:n uusi versio. Kilpailu ripeiden kompaktien katumaasturien sarjassa lähtee nyt toden teolla käyntiin uuden SQ2:n myötä.

Volkswagen-konsernilla on kaksilitrainen bensiiniturbo, joka kehittää 221 kilowattia ja 400 Nm. Tuota moottoria käytetään Audi S3:n lisäksi muun muassa Volkswagen Golfin R-mallissa. Audi Q2:ssa moottorin yhteydessä ovat niin neliveto kuin 7-vaihteinen DCT S Tronic, joka tunnetaan myös kaksoiskytkinautomaattina.

Suorituskyky on riittävä, sillä kiihdytys nollasta sataan vie aikaa 4,8 sekuntia ja huippunopeus on rajoitettu 250 km/h. Kulkuhaluja voi rajoittaa vakiomalleja tehokkaammilla jarruilla, joiden satulat saa lisähintaan punaisina. Uuden tavallisia malleja jäykemmän jousituksen yhteydessä kori on 20 mm kesympiä malleja alempana.

Uusi SQ2 viestittää ulospäin, että se on tavallista Q2-mallia suorituskykyisempi. Edessä on erilainen puskuri, jossa on suuremmat ilmanottoaukot, LED-valot kuuluvat vakiovarustukseen ja pyörät ovat vähintään 18-tuumaiset. Myös takana on ripaus aggressiivisuutta. Sisustus jatkaa samaa urheilullista linjaa kuin auton ulkonäkö.

Audi SQ2:n tilauksia aletaan ottaa vastaan tämän vuoden lopulla, ja asiakastoimitukset käynnistyvät keväällä 2019.