Aivan uuden Audi Q5:n kintereillä myös sen urheilullisempi sisar SQ5 siirtyy uuteen sukupolveen. Moottorina uutuudessa on ainakin Pohjois-Amerikassa kolmelitrainen V6, joka kehittää 260 kilowattia ja muhkean 500 Nm vääntömomentin. Jälkimmäinen on käytettävissä 1 370 r/min alkaen aina 4 500 r/min saakka.

Voima kulkee 8-vaihteisen automaatin kautta kaikille neljälle pyörälle. Lisävarusteena saa S-paketin, jossa on auton hallittavuutta parantava urheilullinen takatasauspyörästö. Etu- ja takajousitus on kehitetty uudelleen ja ohjauksen täsmällisyyttä on parannettu.

Tarjolla on ensimmäistä kertaa urheilullinen ilmajousitus, joka pudottaa maavaraa 30 mm. Kuljettaja voi säätää sekä maavaraa että jousituksen jäykkyyttä ajotilan valinnan kautta.

Mallisarjan urheilullisimman vaihtoehdon erottaa muista malleista sekä ulkoa että sisältä. Jäähdyttäjän säleikkö on muiden Audin S-mallien tapaan harmaa ja korissa on käytetty koristeena alumiinia. Edessä ja takana on ledivalot, joissa on takana kolmiulotteinen vaikutelma.

Sisällä on muita malleja paremman tuen antavat istuimet, jotka on viimeistelty timanttiompelein. Vakiona on paljon enemmän varusteita kuin muissa malleissa.

Ensimmäiset Audi SQ5:t toimitetaan ainakin Yhdysvalloissa asiakkaille keväällä.