audi logo

Audi syntyi vuonna 1909 kun August Horch perusti toisen yhtiönsä, muttei voinut käyttää enää omaa nimeään. Horch voidaan saksaksi ymmärtää sanana kuuntele ja Audi tarkoittaa samaa latinaksi. Audin logo tulee yhtiöön aikanaan kuuluneista neljästä yhteen liittyneestä automerkistä, joista jokaista kuvaa yksi rengas. Auto Unionina tunnettu yritys ajautui konkurssin kautta Mercedes-Benzille, jolta Volkswagen osti sen vuonna 1965. Sen jälkeen Audi nimi otettiin uudelleen tuotemerkiksi.

Kun Volkswagen halusi siirtyä 1970-luvulla etuvetoon, se harjoitteli asiaa vaarattomasti Audin kanssa. Audi 80 edelsi Passatia ja Audi 50 puolestaan Poloa. Mallilla 100 Audi nousi kerralla edustusautoluokkaan ja sen yläpuolelle esiteltiin 200 ja vielä ylellisempi V8.

Nykyisin Audin henkilöautomallit on merkitty A-kirjaimella ja numerolla, jolloin numero kertoo auton koosta. Avant tarkoittaa Audi-kielellä farmariautoa. Katumaasturit ovat samalla logiikalla Q-kirjain ja numero. S- ja RS-alkuiset mallit ovat erityisen urheilullisia, minkä lisäksi mallistossa ovat TT- ja R8-urheiluautot.

Lue myös:

Näytä kaikki Audi-aiheiset artikkelit

Katso myös autohinnastosta eri mallien myyntihinnat.