Audi on esitellyt Le Mansin 24 tunnin ajoissa uuden SQ5 TDI:n, jossa on 3,0-litrainen tuplaturbodiesel.

Audi lähtee kilpailemaan entistä vahvemmin S-versioillaan BMW:n M-mallien kanssa, minkä takia yhtiö on ottanut vastaan haasteen ja esittelee myös dieselversioita. Niistä ensimmäisenä markkinoille tulee Audi SQ5 TDI, joka esiteltiin tämän vuoden Le Mansin 24 tunnin kilpailun harjoitusajojen yhteydessä.

Uuden mallin konepellin alta löytyy sama kahdella ahtimella varustettu 3,0-litrainen diesel, joka on nähty jo aiemmin joissain Audin malleissa. Moottori kehittää 230 kW ja 650 Nm, joka välitetään kaikille neljälle pyörälle 8-vaihteisen automaatin kautta.

Voima riittää kiihdyttämään SQ5:n nollasta sataan 5,1 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu 250 km/h. Yhdistetty kulutus on voimavaroihin ja suorituskykyyn nähden kohtuullinen 7,2 l/100 km. Auton alusta on sovitettu kasvaneisiin voimavaroihin ja alla on vakiona 20-tuumaiset pyörät, jotka voi korvata 21-tuumaisilla.

Saksassa ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille vuoden 2013 alkupuolella hintojen alkaessa 58 500 eurosta. Suomeen autot saataneen keväällä ja hintalapussa on varmasti suurempi numero.