Audi jatkaa vuosi sitten Q3 Vail -konseptilla aloittamaansa linjaa vielä rajummalla RS Q3 -konseptilla.

Ensi viikolla avataan Pekingin autonäyttely ja sen kuumimpiin ja samalla todennäköisimmin tuotantoon tuleviin konseptiautoihin kuuluu Audin RS Q3. Tammikuussa 2011 Audi esitteli Detroitissa Q3 Vail konseptin, jolle uusi RS Q3 on luonteva jatko. Siinä yhdistyy maasturimaisuus urheilullisuuteen.

Moottorina on Audin pienempien RS-mallien tapaan 2,5-litrainen viisisylinterinen ahdettu bensiinimoottori, joka kehittää 265 kW. Voima riittää kiihdyttämään RS Q3:n 0-100 km/h 5,2 sekunnissa ja huippunopeudeksi luvataan 265 km/h. Neliveto ja seitsemänvaihteinen S Tronic kaksoiskytkinvaihteisto huolehtivat voimansiirrosta.

Muista RS-malleista poiketen nelivedossa voimaa ohjataan yleensä vain etupyörille ja vasta etupyörien luistaessa sitä jaetaan elektronisesti toimivan hydraulisen monilevykytkimen kautta myös taka-akselille.

Ulkoisesti konseptimalli poikkeaa vakio Q3:sta aggressiivisempana. Maavaraa on laskettu 25 mm ja alle on asennettu 20-tuumaiset pyörät varsin matalaprofiilisilla renkailla (255/30). Sisustuksessa hallitsee musta nahka sinisin korostuksin ja koristeena käytetään ympäri ohjaamoa hiilikuitua.