Aurinko on iso, ja kun se roihahtelee, se roihahtelee isosti.

Auringosta sinkoutuu lähes joka päivä avaruuteen isoja kaasupilviä. Näitä purkauksia kutsutaan koronan massapurkauksiksi. Ne eivät ole sama asia kuin Auringon roihut, mutta niitä nähdään usein suunnilleen samaan aikaan. Niiden välinen suhde on kuitenkin epäselvä.

Digg-verkkopalvelu on nostanut esille kaksi avaruusjärjestö Nasan upeaa kuvaa, jotka havainnollistavat sitä, miten isoja koronan massapurkaukset ovat.

Alla oleva kuva on otettu kesäkuun 7. päivänä vuonna 2011 Nasan SDO-luotaimesta. Maan koko näkyy kuvattuna vasemmassa ylänurkassa.

Huge Coronal Mass Ejection on June 7, 2011

Alla on puolestaan huhtikuussa 2012 otettu kuva massapurkauksesta. Maan kokoluokka näkyy oikeassa ylänurkassa.

4/16 M1.7 Flare and Earth to Scale

Kuvista näkyy hyvin, että koko maapallo on vain pieni murto-osa tällaisesta jättimäisestä purkauksesta. Onneksi maapallo on sen verran kaukana, että emme jää suoraan purkausten alle. Massapurkaukset aiheuttavat kuitenkin Maahan osuessaan voimakkaitakin geomagneettisia häiriöitä.

Ilmatieteen laitos kertoo, että yksi massapurkaus sisältää tyypillisesti noin 10 miljardia tonnia ainetta, mikä vastaa suuruusluokaltaan Saana-tunturin massaa.

Jos massapurkaus suuntautuu kohti Maata, sen aine on Maan lähelle ehtiessään yleensä jo levinnyt niin laajalle ja sekoittunut muuhun aurinkotuulen, ettei sitä voi erottaa tavanomaisesta aurinkotuulen kaasusta.