Kerroimme viikonloppuna, että Kia haluaa korvata Stingerillä australialaiset poliisiautot, jotka ovat olleet tähän saakka V8-moottorisia takavetoisia Holden Commodoreja ja Ford Falconeja.

Holden kävi oitis vastaiskuun taistelussa poliisien dollareista. General Motors muistutti, että maan poliisivoimat ovat luottaneet Commodoreihin 70 vuoden ajan, eikä ole mitään syytä luopua niistä nytkään.

Holden on varustanut toistasataa ZB-sukupolven Commodorea Etelä-Australian poliisin käyttöön. Uusi Commodore on hyvin tutun näköinen, sillä sitä myydään meillä Opel Insigniana. Australiassa myytävä auto on kuitenkin, ainakin tekniikaltaan, lähempänä pohjoisamerikkalaista Buick Regalia. Konepellin alta löytyy 3,6-litrainen V6, jonka 228 kilowattia välitetään kaikille neljälle pyörälle. Toisin sanoen tekniikka on aika lähellä Kia Stingeriä.

Holdenin tiedotteen mukaan sen australialaiset insinöörit ovat toimineet yhteistyössä Etelä-Australian poliisin kanssa, jotta auton turvallisuus ja suorituskyky täyttäisi kaikki poliisin työn vaatimukset. Ennen kaikkea on haluttu tehdä turvallisin mahdollinen ajoneuvo haastavissa olosuhteissa ajaville poliiseille.

Lähtökohtana uusille poliisiautoille on vuosimallin 2018 Commodore RS V6 AWD, joka on saanut ANCAP:ssa viisi tähteä ja jossa on muun muassa ns. aktiivinen konepelti. Uusilla nelivetoisilla Commodoreilla korvataan seuraavien kahden vuoden aikana koko Etelä-Australian poliisien nykyinen Commodore-kanta.