Sähköautojen läpimurtoa odottavilla ihmisillä voi olla edessään pitkä odotus, paljastaa konsulttijätti KPMG:n autoalan johtajia kartoittava kysely.

Kyselyn mukaan autoalan johtajat ennustavat, että polttokennoautot nousevat ”loikkaamalla” ennen pitkää kehityksessä ja suosiossa sähköautojen ohitse. Sähköautojen nousua hidastavat ennen kaikkea ongelmat tarpeeksi laajan latausverkoston rakentamisessa.

Kyselyssä on selvitetty noin tuhannen autoalan ylemmän johtajan arvioita alan tulevaisuudesta.

Peräti kaksi kolmasosaa päättävissä asemissa olevista ihmisistä yhdysvaltalaisissa autoyhtiöissä ja niiden alihankkijoissa ennustavat sähköautoille heikkoja tulevaisuudennäkymiä. Enemmistö uskoo polttomoottoriautojen olevan hallitsevassa asemassa vielä vuosien ajan.

Mutta kun katsotaan pidemmälle tulevaisuuteen, autoilun tulevaisuuden suurin mullistaja ovat vetypolttokennolla varustetut autot, koska niiden avulla on mahdollista ratkaista sähköautojen latausongelma. Näin uskoo peräti 77 prosenttia vastaajista. Polttokennoautojen ”tankkaus” voi tapahtua bensa-asemilla nopeasti, kun infrastruktuuria päivitetään.

Alan johtajat ennustavat, että sähköautojen markkinoita hallitsevat vuonna 2025 BMW ja Tesla.

Raportti kuitenkin muistuttaa, että polttokennoteknologia ei ole vielä läheskään kypsä massamarkkinoille. Edessä on paljon ratkaistavia ongelmia, kuten vedyn viilentäminen ja auton turvallinen säilyttäminen.

Koko raportti on luettavissa täällä.

Juttu on julkaistu 15.1. Juttua päivitetty 16.1 kello 14:38. Korjattu virheellinen raporttiin johtava linkki ja päivitetty lukuja.