Säiden mukaan vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä asennetaan lisää koko valtatieverkostolle lähivuosina, sanoo liikenneministeri Anne Berner (kesk.) Keskisuomalaisen haastattelussa.

Vaihtuvien rajoitusten on määrä lisätä liikenneturvallisuutta.

Berner sanoo lehdessä, että myös todellisen ajonopeuden näyttäviä nopeusnäyttötauluja on luvassa lisää.

Tällaiset mittarit, joita on jo nytkin maanteiden varsilla, toimivat niin, että tutka mittaa lähestyvän auton todellisen nopeuden ja vilauttaa lukeman taulussa juuri ennen kuin auto ohittaa kohdan.

Taulujen avulla kuljettaja voi tarkistaa auton nopeusmittarinsa ”heiton” ja ajaa jatkossa täsmällisemmin.

”Käytössä olevaa teknologiaa tulee hyödyntää, jotta liikenneturvallisuus kohenisi. Digitalisaation mahdollisuudet ovat laajat. Tekniikka kehittyy ja autoilijalle voidaan syöttää liikenneturvallisuustietoja myös suoraan auton hallintalaitteisiin”, Berner sanoo Keskisuomalaiselle.

Berner sanoo haastattelussa odottavansa, että uuden tieliikennelain edellyttämät saumattomat matkaketjut piristävät maakuntalentojen suosiota.

Uusi laki velvoittaa, että matkustus on saumatonta riippumatta siitä, millaisella liikennevälineellä matkustaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhdellä matkalipulla voi matkustaa esimerkiksi bussissa, junassa ja lentokoneella.