KAIVATTU FARMARI

Audi A6 -mallisto täydentyy farmarilla, joka onkin monissa maissa myydympi malli kuin sedan.

Audi A6 Avantissa on samaa tekniikkaa kuin henkilömallissa. Avantin yhteydessä tosin esiteltiin uusi, aikaisempaa tehokkaampi 230 kilowatin dieselmoottori, joka on tällä hetkellä A6:n tehokkain. Jatkossa tilanne kuitenkin muuttuu, kunhan autosta esitellään perinteiset S- ja RS-versiot.

Uusi tehodiesel on kolmilitrainen V6-moottori, joka on varustettu kahdella turboahtimella. Moottorista saadaan 650 Nm:n vääntömomentti jo 1 450 kierroksesta ylöspäin, 2 800 r/min saakka. Tehoa on saatavilla 230 kW 3 900 ja 4 500 r/min välillä.

Moottorin jatkona on kahdeksanvaihteinen automaatti ja neliveto. Muiden V6-moottoreiden yhteydessä käytetään seitsenvaihteista kaksoiskytkinvaihteistoa. Nelisylinteristen kaksilitraisten moottoreiden jatkona on kuusivaihteinen käsivalintainen tai portaaton automaattivaihteisto.

Avantin kori on vain 11 mm pidempi kuin henkilömalli. Tavaratilan vetoisuus normaalitilassa on 565 litraa, eli 35 litraa henkilömallia enemmän. Tila on laajennettavissa tarvittaessa 1 680 litraan.

Ajotuntumiin pätee sama, mitä henkilömallista on kerrottu. Ajettavuus on kunnossa ja jousitus toimii. Uusi tehokas dieselmoottori kuljettaa Avantia ripeästi ja vaivattomasti, mistä kiitos kuuluu myös hyvin toimivalle automaattivaihteistolle.

Audi A6 Avant esitellään meillä lokakuussa, ja ensimmäiset, lähinnä ennakkoon tilatut autot luovutetaan asiakkaille vielä tämän vuoden aikana.