VAUHTIFARMARI

Vauhdin takana on tehokas V8-moottori A4 Avantin korissa.

Audi RS4 on tehty yhdistämällä A4 Avantiin jo aikaisemmin esitellyn vauhtimallin, RS5:n tekniikkaa ja leipomalla koriin tarvittavat levikkeet sekä spoilerit.

Vauhtimallin sydän on suorasuihkutteinen 4,2 litran V8-moottori, joka kiertää kilpa-autojen tapaan yli 8 000 r/min mutta soveltuu silti jokapäiväiseen ajoon.

Moottorin voimavarat ovat 331 kW eli 450 hv 8 250 kierroksella ja 430 Nm:n vääntö 4 000 ja 6 000 kierroksen välillä.

Arvot ovat hyvät vapaasti hengittävälle moottorille, tuleehan ominaistehoksi yli 100 hv/l ja -väännöksi myös yli 100 Nm/l.

Moottorin jatkona on seitsenvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto, josta voima edelleen siirtyy kaikkiin neljään pyörään Audin Quattro-perinteen mukaisesti.

Auton ominaisuuksia pystyy muokkaamaan vakiovarustukseen kuuluvan drive select -järjestelmän avulla. Siinä on valittavissa kolme asetusta: comfort, auto ja dynamic. Valinnat vaikuttavat ohjaukseen, kaasupolkimen vasteeseen ja vaihteiston toimintaan.

Jos autossa on lisävarusteinen urheiluiskunvaimennus DRC, vaikuttavat valinnat myös alustan toimintaan ja jäykkyyteen.

RS4 Avantin esittelyn yhteydessä oli mahdollista tutustua autoon myös rataolosuhteissa, jolloin sai hyvän kuvan auton ja sen järjestelmien ominaisuuksista rajanopeuksia lähestyttäessä. Auton käytös oli rauhallisen hallittua nelivedon ja ajonvakautuksen ansiosta – unohtamatta tietenkään itse auton hyvää peruskäytöstä.

Audi RS4 Avant tulee Suomeen syksyllä, ja hinta vahvistetaan heinäkuussa. Arvion mukaan auto tulee olemaan 155 516 euroa maksavaa RS5-mallia noin 10 000 euroa edullisempi. RS4:n ennakkomyynti alkaa heinäkuussa.