Uuden Meganen esittelyä seuraa joukko uutuuksia, joiden pohjana on uusi Renault Megane. Nyt on Grand Scéninin vuoro.

Nyt esitelty Grand-versio on 23 senttiä pidempi kuin perus-Scénic, joka esitellään hieman myöhemmin markkinointisyistä. Suomeen mallit saapuvat samaan aikaan syyskuussa yhdessä Megane Sport Tourer farmarin kanssa.

Edessä tilat ovat väljät ja istuimien säädöt riittävän laajat. Grand Scénicin tuulilasia on kasvatettu edeltäjästä ja A-pilareita taivutettu voimakkaammin taaksepäin. Kuljettajan paikalta on hyvä näkyvyys eteen ja sivuille, mutta auton keula on aavistuksen pimennossa pitkän kojelaudan takana.

Takaistuimien erilaiset asennot muodostavat monimutkaisen palapelin, joka koostuu kolmesta erikseen liikuteltavasta ja säädettävästä istuimesta. Niistä voi kääntää ainoastaan selkänojat alas, tai ne voi taittaa ja nostaa pystyyn. Myös istuimien irrottaminen yksitellen onnistuu.

Uutuutena Grand Scénicissä on TCe 130 -bensiinimoottori. Moottori on kehitetty Nissanin 1,5- ja 1,6-litraisista moottoreista. Alumiinilohkoinen 1,4-litrainen moottori on ahdettu perinteisellä pakokaasuahtimella, ja polttoaineen ruiskutus tapahtuu imusarjaan.

Grand Scénic on ajotilanteissa monilta osin uuden Meganen kaltainen. Ohjaus on kevyt ja tunto hento, mutta kuitenkin olemassa. Korin kallistelut ovat lähes olemattomat, mikä yhdessä hiljaisen ohjaamon kanssa lisää matkustusmukavuutta.

Varustetasoja Grand Scénicissä on kolme, ja vakiovarustelistaan kuuluu kaikissa ajonvakautusjärjestelmä. Lisävarusteena autoon voi valita integroidun TomTom-navigaattorin.

Suomessa Grand Scénicin myynti alkaa 1,6 16V-, TCe 130- ja 2,0 16V -bensiinimoottoreilla. Dieselmallisto koostuu 1,5 dCi FAP- ja 1,9 dCi FAP -moottoreista.

Kehittyneet ajo-ominaisuudet ovat aina plussaa, mutta tärkein osa tila-autossa eli sisätilat ovat ottaneet myös askeleen eteenpäin. Grand Scénicillä liikkuu helposti viisihenkinen porukka ja iso määrä tavaraa tai tarvittaessa seitsemän henkeä ja vähän tavaraa.