Itsenäisyyspäivä

Verson uusin versio on pudottanut nimestään Corolla-etuliitteen. Vanhoja oppeja ei kuitenkaan ole heitetty nurkkaan, vaan niitä on muovattu varovasti nuorekkaampaan suuntaan.

Etukulmalta ulkonäköero edeltäjään on hämäävän pieni. Verson selkein tunnusmerkki onkin suoraan sivulta parhaiten näkyvä Z-linja, joka lähtee alhaalta etupyörän takaa ja nousee takapyörän edestä jyrkästi ylös taittuen taas vaakasuoraan katon jatkeena toimivan ikkunaspoilerin alle.

Verso on kasvanut pituutta seitsemän senttiä ja leveyttä kaksi. Korkeus on ennallaan, mutta akseliväli on venynyt kolme senttiä.

Sisällä kojelauta on muuttanut radikaalisti muotoaan. Etuistuimet on vaihdettu uusiin paremman tuen tarjoaviin, mutta muuten istuinjärjestelyt ovat pitkälti entisellään.

Moottorimallisto koostuu 1,6- ja 1,8-litraisista bensiinimoottoreista sekä yhdestä 2,0- ja kahdesta 2,2-litraisesta turbodieselistä.

Teholukemat ovat mallikkaat, mutta kunnon vääntöä pitää hakea dieseleistä. Sitä onkin sitten tarjolla 310, 340 tai 400 newtonmetrin verran.

Ehdimme tällä erää tutustumaan lähemmin vain kaksilitraiseen dieseliin, mutta eipä se juuri harmita. Paljon tämän sopivampaa moottoria autoon ei voisi saada. Pehmeästi vääntävää moottoria on miellyttävä ajaa, ja sen suorituskyky riittää hienosti tila-auton tarpeisiin.

Bensiinimoottoreilla päästään kiinni matalampiin hintoihin, mutta niistä pienempi alkanee viimeistään seitsemän hengen kuormalla tuntua alimittaiselta. Automaattidiesel houkuttelee tietysti myös, mutta sen hintalappu tuntuu hurjalta.

Maantiellä Verso osoittautuu muutenkin toimivaksi ajopeliksi. Ohjausgeometrioiden kerrotaan menneen uusiksi, minkä seurauksena ohjaustuntoon on tullut uskottavaa napakkuutta.

Nimi on uusi, mutta hyviksi ja toimiviksi todetut kokonaisuudet ovat säilyneet ennallaan. Hyvä niin, sillä niiden ansiosta edeltäjä on noussut Suomen suosituimmaksi tila-autoksi. Verson myynti alkaa Suomessa alkukesästä.