AVOIN TAPAUS


Hannu Stöckell, kuva

Viidennen sukupolven Camaro on varustettavissa kesään sopivalla sähkötoimisella kampauksensekoitusjärjestelmällä.


Linkit:
Video: nopea ratakierros >>
Kierrosaikapankki >>


Ajamamme versio on kesäiseen kruisailuun sopiva automaattiversio, joka on teipattu ja sisustettu Camaron 45-vuotista taivalta kunnioittavalla juhlapaketilla.

Iso 6,2-litrainen V8-moottori moottori kiihdyttää juhlamallin nopeasti ja pehmeästi maantienopeuteen. Lähes kahden tonnin massa liikkuu leppoisasti, mutta vähän kankeasti.

Vaihteisto vaihtaa tasaisesti, mutta kick down -lähtöihin se voisi reagoida nopeammin.

Ahveniston moottoriradalla Camaro häviää putkirunkoiselle kilpaversiolleen kierrosajassa viisitoista sekuntia, mikä kertoo vain sen, ettei kilpa-autoa ja tuotantoautoa voi verrata. Convertiblen kierrosaika on parhaiden GTI-autojen luokkaa.

Ohjauksen vastus kasvaa käännettäessä lineaarisesti, ja tunto on riittävä. Takapään pito on vedättäessä hyvä, sekä nopeissa että hitaissa mutkissa.

Valitettavasti heitoissa ja kanttareiden ylityksissä kori on veltto ja levoton. Ratakierrokseen voi tutustua tarkemmin TMnetin kierrosaikapankissa.

Chevrolet Camaro Convertible ei ole niin täsmällinen ja laadukas kuin sen parhaimmat kilpailijat, mutta ei sen tarvitsekaan olla. Auton vahvuus perustuu tunneasioihin, mielikuviin ja ulkonäköön.