Fiat Tipo on ollut jo vähän aikaa myynnissä joissakin Euroopan maissa porrasperäisellä korilla. Nyt se tulee myös Suomeen, kun viisiovisen viistoperän ja farmarin tuotanto on käynnistynyt täydellä vauhdilla.

Hinnat alkavat vapaasti hengittävällä 1,4-litraisella moottorilla (70 kW) varustetun Pop-varusteisen mallin 16 913 eurosta. Farmari on noin tuhat euroa kalliimpi ja suositeltavampi 1,4-litrainen T-Jet eli turbo nostaa hintaa kahdellatuhannella eurolla. Tuo tarkoittaa, että turbomoottorisen farmarin hinta jää alle 20 000 euron.

Pop-varustus kattaa kaiken tarpeellisen, mutta kovin paljon loistoa siinä ei vielä ole. Mainittavan arvoisia ovat nahkaverhoiltu ohjauspyörä, puhelimen kädet vapaana toiminto ja mäkilähtöavustin. Lisävarusteena on saatavana erilaisia varustepaketteja, jotka tuovat lisää mukavuutta ja turvallisuutta.

Valitsemalla kolmetuhatta euroa kalliimman Lounge-mallin saa suurimman osan varustepakettien tuomista tavaroista vakioksi. Loungessa on halvemman varustetason lisäksi mm. kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastointi, pysäköintitutka takana ja etusumuvalot.

Turvavarusteet, kuten automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä tai mukautuva nopeussäädin on ostettava Loungessakin lisähintaan. Lisävarustelistalta löytyvät myös navigaattori ja tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin.

Tekniikan Maailma koeajoi Fiat Tipon todeten sen hyväksi perusautoksi.