Videossa kaikki autot kiihdytetään voimakkaasti 120 km/h nopeuteen, jolloin myös moottorin kiihdytysääniä voi vertailla. Tämän jälkeen jatketaan tasaisesti suurinta sallittua moottoritienopeutta.

Videon…

Tilaa ja lue tämä artikkeli

sekä vaikka kaikki TM:t vuodesta 1953 alkaen.

TilaaKirjaudu

Tekniikan maailma
Avainsanat video melu

Keskustelu

Pääset kommentoimaan juttua kun olet kirjautunut.

Rekisteröidy

4 vastausta artikkeliin “Onko autojen meluissa eroja? Kyllä on – kuuntele itse!”

 1. Jukka sanoo:

  Tuo on hyvä testi. Auton yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on rengasmelu, siis että se on mahdollisimman alhainen. Alemman tason primiumluokan autoissa ei ole muuta melua kuin rengasmelu. Ja se voi olla sietämättömän kiusallinen.

 2. Jukka sanoo:

  Nyt vasta kuuntelin videoiden äänet. Ainakin minun tietokoneella kuunneltuna ei anna oikeaa kuvaa. Kaikissa noissa autoissa on todella suuri ja kiusallinen rengasmelu tuossa 120 km/t nopeudessa. Itselläni on Lexus IS300h, jossa 178 tuuman kesävanteet ja 16 tuuman talvivanteet. Käytän vähänkin pidemmillä matkoilla Sonyn vastamelukuulokkeita. Ovat hyvät myös lentokoneessa.

 3. Lukija sanoo:

  Testi on hyvä, mutta olisi hyödyllisempää tehdä se autoilla, joiden voisi edes olettaa olevan vähän hiljaisempia – nuo eivät varmasti ole. Ns. paremmissakin autoissa voi tulla pettymyksiä, esimerkiksi tuon mainitun Lexus Is:n dumppasin välittömästi juuri kovan rengasmelun takia. Oletin kyllä, että se olisi ollut hiljaisempi.

 4. Lukija sanoo:

  Ihan hieno tapa vertailla sisämelua. Tosiaan jos tuohon saisi mukaan vertailuksi jonkun premium merkin, joka mielletään hiljaiseksi. Näin saisi vähän perspektiiviä aiheeseen.

Vastaa