Ei ole yllättävää, että renkaan kuluminen heikentää pitoa. Ei myöskään ole yllätys, että kesärenkaat toimivat talvirenkaita paremmin märällä kesäkelillä. TM-testin merkittävin tulos olikin se, että vaihtokuntoisen…

Tilaa ja lue tämä artikkeli

sekä vaikka kaikki TM:t vuodesta 1953 alkaen.

TilaaKirjaudu

Tekniikan maailma
Avainsanat renkaat video

Keskustelu

Pääset kommentoimaan juttua kun olet kirjautunut.

Rekisteröidy

3 vastausta artikkeliin “Video: Mistä renkaasta turvaa sateella?”

 1. Lukija sanoo:

  Talvirenkailla on siis hengenvaaralista ajaa kesällä. Entä talvella? Eikö se ole vielä monin verroin vaarallisempaa? Jos talvirenkaalla voi ajaa talvella, eikö kesällä kuitenkin paremmin? Vai onko pito lumella ja jäällä parempi kuin kesäisellä asfaltilla? Mites talvinen asfaltti? Suurimman osan talvesta eteläsuomalainen autoilija ajaa lumettomalla ja jäättömällä asfaltilla. Jos talvirengas on tällöin hengenvaarallinen, eikö Etelä-Suomessa pitäisi luopua talvirengaspakosta? Jos kesärengas on turvallisempi 90 %:ssa ajosuoritteista, onko talvirengas 10 %:ssa niin paljon turvallisempi, että se riittää kompensoimaan tuon eron ja kannattaa ajaa talvirenkailla? Entä kuinka monta vakavaa liikenneonnettomuutta aiheutuu siksi, että onnettomuusautossa on ollut talvirenkaat kesäkelillä? Tai käännetään asia vielä niin päin, että montako onnettomuutta olisi vältetty, jos olisi vaihdettu talvirenkaat kesäkumeihin?

 2. Sakke sanoo:

  Usein väitetään, että talvirajoitukset ovat täysin turhia, jos talvella on kesäkeli.
  Mitenkähän se on tämän testin valossa?

 3. Lukija sanoo:

  Jos autossasi pyörivät talvirenkaat, talvinopeusrajoituksetkaan tuskin riittävät takaamaan turvallisuutesi, mutta jos tammikuiselle kesäkelille ovat unohtuneet suvikumit, ovat talvinopeusrajoitukset turhia. Aina oppii uutta.

Vastaa